Salat med bagte vindruer
Har du prøvet at bage vindruer? Det smager virkelig godt! De smager lidt henad rosiner, men er stadig saftige og friske. Prøv denne dejlige salat som du kan spise hele efteråret eller bruge i december til julearrangementerne eller på julebordet. Har du rester af bagte rodfrugter fra dagen før, kan du bruge dem - det behøver ikke være rødbeder. Quinoaen kan erstattes af kogte kerner. Både rødbeder og quinoa skal køle af inden det blandes med resten af ingredienserne, men behøver ikke være helt koldt, hvilket kan være godt at vide, hvis tiden er knap.
Ingredienser
Salat
2 dl
Quinoa
|
|
---|---|
500 g
Rødbeder i tern
|
|
250 g
Stenfri vindruer
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
5 kviste
Frisk timian
|
|
1
Fed hvidløg, knust
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Græskarkerner
|
|
150 g
Grofthakket grønkål
|
|
1 dl
Grofthakket persille
|
Dressing
4 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2 spsk
Græsk yoghurt
|
|
2 spsk
Æbleeddike
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
50 g
Salatost
|
---|
Sådan gør du
Salat
Du kan bruge druer med eller uden sten, men uden er rarest at spise. Hak grøntkålen fint, så er den nemmere og mere behagelig at spise. Quinoa kan erstattes af spelt, byg eller hvedekerner. Græskarkernerne kan skiftes ud med solsikkekerner eller ristede mandler og er du ikke til salatost, kan den udelades.
Denne salat har godt at at stå og trække med dressingen, fordi der er grønkål i - så lav den bare i god tid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7054 kJ / 1686 kcal
Næringsindhold pr. 100g
518 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 9,2 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 32,4 % | 9,9 g |
Fedt: | 58,4 % | 8,2 g |
Prøv denne dejlige salat som du kan spise hele efteråret eller bruge i december til julearrangementerne eller på julebordet.