Rødbedetatar
45 min
•
Rødbedetatar er som navnet antyder, den vegetariske pendant til den klassiske tatar. Den lækre opskrift præsenterer sig flot på tallerknen, og vil gøre det godt som forret til festlige arrangementer. Og så er rødbedetatar tilmed let at gå til, især hvis du køber færdige rodfrugtchips og måske endda rører en færdig mayonnaise med finthakket estragon. Som variation til chips, kan du bruge hakkede salte mandler, det smager også super lækkert. Rødbedetatar er også et godt bud på en skøn frokostret.
Se den {klassiske} versionIngredienser
Rødbedetatar
4
Rødbeder (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 dl
Finthakkede syltede rødbeder
|
|
1
Æble i små tern
|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
3 spsk
Grofthakkede kapers
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Estragonmayo
1 dl
Estragonblade
|
|
---|---|
1½ dl
Rapsolie
|
|
1
Æggeblomme
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Eddike
|
Jordskokkechips
100 g
Skrubbede, uskrællede jordskokker
|
|
---|---|
3 dl
Rapsolie
|
100 g
Salatost i tern
|
---|
Sådan gør du
Rødbedetatar
Estragonmayo
Jordskokkechips
Rødbedetatar
Hvis du vil servere din rødbedetatar som hovedret, laver du blot dobbelt portion af estragonmayo og serverer pommes frites til. Du kan erstatte jordskokchips med hakkede salte mandler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17965 kJ / 4294 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1300 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 2,7 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 8,2 % | 6,2 g |
Fedt: | 89,1 % | 31,3 g |