Rødbedetatar

45 min
Rødbedetatar

Rødbedetatar er som navnet antyder, den vegetariske pendant til den klassiske tatar. Den lækre opskrift præsenterer sig flot på tallerknen, og vil gøre det godt som forret til festlige arrangementer. Og så er rødbedetatar tilmed let at gå til, især hvis du køber færdige rodfrugtchips og måske endda rører en færdig mayonnaise med finthakket estragon. Som variation til chips, kan du bruge hakkede salte mandler, det smager også super lækkert. Rødbedetatar er også et godt bud på en skøn frokostret.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Rødbedetatar

4 Rødbeder (ca. 400 g)
1 dl Finthakkede syltede rødbeder
1 Æble i små tern
1 Finthakket rødløg
3 spsk Grofthakkede kapers
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Estragonmayo

1 dl Estragonblade
1½ dl Rapsolie
1 Æggeblomme
½ tsk Groft salt
1 tsk Eddike

Jordskokkechips

100 g Skrubbede, uskrællede jordskokker
3 dl Rapsolie
100 g Salatost i tern

Sådan gør du

Rødbedetatar

  • Kom rødbederne i en gryde og hæld vand på til det dækker. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand et par gange til de er helt kolde. Skær enderne af og fjern skrællen.
  • Riv rødbederne groft og vend dem sammen med de øvrige ingredienser.

Estragonmayo

  • Kom estragon og olie i en blender og kør det i ca. 3 min. Sigt olien og kassér estragonbladene.
  • Pisk æggeblommen med salt i ca. 1 min og tilsæt eddike. Kom estragonolien i lidt ad gangen under piskning - ca. 5 min. Stil estragonmayoen tildækket på køl indtil servering.

Jordskokkechips

  • Varm rapsolien i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Lav skiver af jordskokker med en tyndskræller, og kom dem i den varme olie. Frittér ca. 10 skiver ad gangen i ca. 6 min. til de er gyldenbrune.
  • Læg dem på et dobbelt lag køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Rødbedetatar

  • Anret rødbedetataren på fire tallerkner, pynt med estragonmayo, chips og salatost og server.

Hvis du vil servere din rødbedetatar som hovedret, laver du blot dobbelt portion af estragonmayo og serverer pommes frites til. Du kan erstatte jordskokchips med hakkede salte mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17965 kJ / 4294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1300 kJ / 311 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 2,7 % 2,1 g
Kulhydrat: 8,2 % 6,2 g
Fedt: 89,1 % 31,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedetatar/