Rødbedesalat

20 min
Rødbedesalat

En skøn og farverig salat med smæk på smagen. Du kan bruge kogte eller bagte rødbeder eller blandede rodfrugter. Rødbedesalaten indeholder også grønkål, æbler og løg - og er toppet op med smuldret salatost og sprøde nødder. Rødbedesalaten kan også spises uden tilbehør. Rødbedesalat - et skønt og friskt tilbehør til and, flæskesteg og frikadeller.

Ingredienser

4 Bagte eller kogte rødbeder i tern (ca. 350 g)
2 Små æbler i både
1 Løg i tynde både
2 spsk Olivenolie
2 spsk Mørk balsamicoeddike
½ spsk Sød fransk sennep
½ spsk Honning
Friskkværnet peber
100 g Hakket grønkål
½ tsk Groft salt
100 g Salatost i tern
50 g Ristede hasselnøddekerner

Sådan gør du

  • Kom rødbeder, æble, løg, olie, balsamico, sennep, honning og peber i en skål og vend godt sammen.
  • Kram grønkålen med salt (det får den til at falde lidt sammen).
  • Mos salatosten med en gaffel og hak nødderne groft.
  • Bland rødbedesalat, grønkål og salatost - og drys med nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4943 kJ / 1181 kcal

Næringsindhold pr. 100g

491 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 33 % 9,5 g
Fedt: 55,8 % 7,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedesalat1/