Rødbedecarpaccio med luftig fløde
2 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•
En indbydende rødbedecarpaccio - eller ganske enkelt rødbedesalat. I carpaccioen indgår både skiver af kogte og af rå rødbeder, der dryppes med likørdressing. Rødbederne toppes op med et meget letpisket flødeskum. Server rødbedecarpaccioen som tilbehør eller som en smuk vegetarisk forret.
Ingredienser
Rødbedecarpaccio
800 g
Rødbeder
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Likørdressing
2 spsk
Eddike
|
|
---|---|
2 spsk
Likør fx kirsebærlikør
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
50 g
Tørrede tranebær
|
|
25 g
Grofthakkede saltede pistacienødder
|
Sådan gør du
Rødbedecarpaccio
Likørdressing
Rødbedecarpaccioen smager godt til fx stegt andebryst, vildt, flæskesteg eller bagt torsk. Du kan vælge at lave carpaccioen af enten rå eller kogte rødbeder, men kombinationen af de søde kogte rødbeder og knasende lidt mere syrlige rå rødbeder give noget ekstra.
Du kan lave likørdressingen med andre bærvarianter, fx hindbær eller solbær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5005 kJ / 1196 kcal
Næringsindhold pr. 100g
319 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,9 % | 1,1 g |
Kulhydrat: | 35,2 % | 6,6 g |
Fedt: | 55,5 % | 4,8 g |
Alkohol: | 3,4 % |