Ristede græskarkerner

45 min
Ristede græskarkerner

Hvis du har lavet græskarlygter med dine børn, så må du endelig ikke smide græskarkernerne ud. Rist dem til de er sprøde og gyldne og nyd de knasende lækkerier. Ristede græskarkerner smager absolut bedst nystegte. De ristede græskarkerner kan bruges som snacks, i salater eller i bagværk. Lad børnene vælge krydderierne selv. Her har du opskriften på, hvordan du rister græskarkerner i ovnen. men du kan se hvilke smage Frida vælger, når hun rister græskarkerner på bål (og hvordan hun gør) i videoen nederst på siden.

Ingredienser

Ristede græskarkerner

150 g Græskarkerner
½ tsk Groft salt
¼ tsk Stødt spidskommen
¼ tsk Stødt ingefær
¼ tsk Hvidløgspulver
1 knivspids cayennepeber
50 g Smør i mindre stykker

Sådan gør du

Ristede græskarkerner

  • Vend græskarkernerne sammen med krydderier og smør.
  • Bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen i ca. 20 min ved 200° - varmluft.
  • Vend rundt i dem et par gange undervejs.
  • Lad dem køle af.
  • (Hvis du vil riste græskarkerner på bål - så tjek videoen nederst på siden)

Du kan riste græskarkerner både i ovnen, på panden eller på bålet. Det vigtigste er, at du rister til de er helt gyldne og sprøde. Kerner fra græskarlygter har skal på, hvilket betyder, at de ikke er gode at gemme og skal spises med det samme. Du kan også riste købte afskallede græskarkerner, som til gengæld kan gemmes og bruges som topping til fx salater.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5023 kJ / 1201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2462 kJ / 589 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,9 g
Protein: 15,3 % 22,2 g
Kulhydrat: 1,6 % 2,3 g
Fedt: 83,1 % 55,3 g
Relateret video Ristede græskarkerner

https://www.arla.dk/opskrifter/ristede-graskarkerner/