Ristede græskarkerner
Hvis du har lavet græskarlygter med dine børn, så må du endelig ikke smide græskarkernerne ud. Rist dem til de er sprøde og gyldne og nyd de knasende lækkerier. Ristede græskarkerner smager absolut bedst nystegte. De ristede græskarkerner kan bruges som snacks, i salater eller i bagværk. Lad børnene vælge krydderierne selv. Her har du opskriften på, hvordan du rister græskarkerner i ovnen. men du kan se hvilke smage Frida vælger, når hun rister græskarkerner på bål (og hvordan hun gør) i videoen nederst på siden.
Ingredienser
Ristede græskarkerner
150 g
Græskarkerner
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
¼ tsk
Stødt spidskommen
|
|
¼ tsk
Stødt ingefær
|
|
¼ tsk
Hvidløgspulver
|
|
1 knivspids cayennepeber
|
|
50 g
Smør i mindre stykker
|
Sådan gør du
Ristede græskarkerner
Du kan riste græskarkerner både i ovnen, på panden eller på bålet. Det vigtigste er, at du rister til de er helt gyldne og sprøde. Kerner fra græskarlygter har skal på, hvilket betyder, at de ikke er gode at gemme og skal spises med det samme. Du kan også riste købte afskallede græskarkerner, som til gengæld kan gemmes og bruges som topping til fx salater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5023 kJ / 1201 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2462 kJ / 589 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,9 g |
Protein: | 15,3 % | 22,2 g |
Kulhydrat: | 1,6 % | 2,3 g |
Fedt: | 83,1 % | 55,3 g |