Risotto med svampe
Svamperisotto er en super nem opskrift, der egner sig godt til en hverdagsaften. Vi har udeladt vin og droppet at tilsætte væden lidt efter lidt, som man ellers gør i en klassisk risotto. Du får stadig en lækker cremet risotto med svampe og slipper for at være over gryden hele tiden. Risotto er dejlig nem aftensmad og mon ikke den let glider ned hos både store og små. Risotto med svampe er én variant, men du kan også bruge opskriften med andre grøntsager, fx ærter og asparges eller peberfrugt og gulerødder.
Ingredienser
Risotto
30 g
Smør
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i halve og kvarte
|
|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
4 dl
Risottoris (ca. 320 g)
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Persilledrys
2 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
---|---|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Tilbehør
200 g
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Risotto
Persilledrys
Du kan bruge risottoopskriften som en basisopskrift og blot skifte de stegte champignoner ud med andre grøntsager, fx en blanding af ærter og grønne asparges eller rød peberfrugt og gulerødder. I stedet for risottoris kan du bruge grødris.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11112 kJ / 2656 kcal
Næringsindhold pr. 100g
519 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 14,2 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 58,4 % | 17,8 g |
Fedt: | 27,4 % | 3,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.