Rismousse med kold appelsinsauce
Denne rismousse er en lækker nyfortolkning af den klassiske risalamande. Den cremede mousse kombineres med en frisk og syrlig appelsinsauce, der giver en spændende kontrast. En elegant og moderne dessert, der både hylder de velkendte smage og tilfører et friskt twist til de festlige anledninger.
Ingredienser
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
6 dl
Mælk
|
|
75 g
Grødris (ca. 1 dl)
|
|
3 blade
Husblas
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
75 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Kold appelsinsauce
5
Økologiske appelsiner
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
Sådan gør du
Kold appelsinsauce
Ved serveringen
Desserten kan tilberedes dagen før serveringen. Der kan tilberedes ½ portion dessert ekstra, hvis man blandt gæsterne har store dessertspisere. Rismousse kan også tilberedes i én stor skål. Fordel ved serveringen lidt appelsinsauce på 10 portionstallerkener og læg herpå 2 skefulde rismousse. Pynt med appelsinstykker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10386 kJ / 2482 kcal
Næringsindhold pr. 100g
531 kJ / 127 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 9,5 % | 3 g |
Kulhydrat: | 42,6 % | 13,3 g |
Fedt: | 47,9 % | 6,9 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.