Risengrød med kanelsukker og smørklat

45 min
Fryseegnet
Risengrød med kanelsukker og smørklat

Lækker og nem risengrød med kanelsukker og smørklat - helt klassisk - som de fleste bedst kan lide den. Risengrød hører julen til, men risengrød kan også spises resten af året. Risengrød er billig og nem aftensmad - og kan mætte de fleste i en snæver vending. Her får du en opskrift på risengrød, så du kan være sikker på at være klar,når der bud efter den.

Ingredienser

Risengrød

3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter Sødmælk
¼ tsk Groft salt
4 spsk Sukker
2 tsk Stødt kanel
50 g Smør

Sådan gør du

Risengrød

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  • Læg låg på og kog i ca. 30 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere 5-10 min.
  • Tilsæt salt og smag til.
  • Bland sukker og kanel.
  • Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden med kanelsukker og smør.

Har du kogt for meget risengrød, kan du fryse den ned - så har du til en hurtig gang risalamande eller klatkager en anden dag. I stedet for sødmælk kan du anvende fx letmælk. Du kan servere kold hvidtøl, ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Rester af risengrød kan bruges til klatkager - eller du kan bruge den i dej til brød og boller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7763 kJ / 1855 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 10,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 53,3 % 15,4 g
Fedt: 36,6 % 4,9 g
Relateret video Sådan laver du risengrød

Risengrød er en oplagt ret, især til de helt små hjælpere. Mindre børn kan opleve stor succes og stolthed ved at lave en ret, som hele familien kan spise, og risengrød er som skabt dertil. Britta og Felix viser hvordan, man koger den perfekte risengrød, og giver et lille tip til hvordan man kan se nissespor.

https://www.arla.dk/opskrifter/risengrod-med-kanelsukker-og-smorklat/