Risalamande med passionsfrugt og krokant
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
•
Risalamande med passionsfrugt og krokant er et lækkert alternativ til den klassiske juledessert. Risalamanden kan også sagtens serveres til andre anledninger end jul - prøv fx at sætte den på menuen mortens aften.
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
Risalamande
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Vaniljestænger - kornene herfra
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Krokant
5 spsk
Sukker (ca. 60 g)
|
|
---|---|
50 g
Mandler eller nødder, fx saltede pistacienødder (ca. 100 g med skal)
|
Passionsfrugtsirup
8
Passionsfrugter
|
|
---|---|
1½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Krokant
Passionsfrugtsirup
Du kan servere risalamanden med en appelsinsauce, hvis du ikke kan få fat på passionsfrugter. Brug 1,5 dl appelsinsaft i stedet for passionsfrugterne. Husk at putte en hel smuttet mandel i risalamanden, hvis du serverer den juleaften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18708 kJ / 4471 kcal
Næringsindhold pr. 100g
713 kJ / 170 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 8,3 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 39,5 % | 16,6 g |
Fedt: | 52,2 % | 10,1 g |