Risalamande med kirsebærsauce
Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner og risalamande opskrift. Her kommer vores bud på den bedste risalamande, den er ikke al for sød og indeholder godt med flødeskum. Du kan lave risalamanden dagen før. Husk mandlen i risalamanden juleaften og glædelig jul!
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
1
Vaniljestang
|
|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Sødmælk
|
Risalamande
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Tilbehør
500 g
Kirsebærsauce
|
---|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Kog evt. risengrøden med en flækket vaniljestang - det giver ekstra dejlig vaniljesmag. Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til.
Vaniljestangen kan erstattes med 2 tsk vaniljesukker. Er du i tidsnød, kan du køle risengrøden hurtigere ned ved at sprede det ud i et tyndt lag, fx i et fad eller på en bakke, før du stiller det på køl, evt. udenfor.
Du kan lave både risalamande og kirsebærsauce dagen før.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18489 kJ / 4419 kcal
Næringsindhold pr. 100g
705 kJ / 169 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 7,5 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 38,5 % | 16 g |
Fedt: | 54 % | 10,3 g |