Klassisk rejecocktail

45 min
Klassisk rejecocktail

Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne - og denne opskrift blev hurtigt en landeplage. Rejecocktail er en klassisker i Danmark, og den består primært at salat, rejer og en god dressing. Hemmeligheden ligger i at få den rette smag i dressingen - og få anrettet rejecocktailen flot. Det er en nem, hurtig og enkel forret, som er en favorit hos mange til familiefesten.

Ingredienser

Thousand island dressing

1½ dl Creme fraiche
1½ tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
¼ tsk Fintrevet løg
2 spsk Tomatketchup
1 spsk HP sauce
1 dl Piskefløde
125 g Blade af hjertesalat
300 g Pillede, kogte rejer

Pynt

Blade af hjertesalat
Cocktailtomater i halve
både af 1 Citron (usprøjtet)
Dildkviste

Tilbehør

200 g Flutes

Sådan gør du

Thousand island dressing

  • Vend creme fraichen forsigtigt sammen med citronsaft, sukker, salt, løg, tomatketchup og HP sauce.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i dressingen. Smag til.
  • Skær hjertesalaten i strimler og bland dem i dressingen sammen med rejerne. Stil rejecocktailen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Fordel rejecocktailen i 8 portionsglas. Pynt med hjertesalat, tomater, citronbåde og dild og server med flutes.

Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.

Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8134 kJ / 1944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

768 kJ / 184 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 39,4 % 17,8 g
Fedt: 42,2 % 8,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/rejecocktail-klassisk/