Pumpkin spice latte med havredrik
20 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Pumpkin spice latte med havredrik som du kender den fra hippe kaffebarer. En krydret cafe latte med sødme fra græskarsirup og -puré. Denne opskrift giver ca. ½ liter pumpkin spice sirup. Opbevar den i køleskabet, så kan du hurtigt og nemt lave pumpkin spice latte, når lysten melder sig. Græskarpuré kan købes på dåse i velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt lave din egen ved at koge tern af græskar møre i en lille smule vand og blende det.
Ingredienser
3 dl
Vand
|
|
---|---|
250 g
Brun farin
|
|
150 g
Sukker
|
|
100 g
Græskarpuré
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 tsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Stødt allehånde
|
100 g
Græskarpuré
|
|
---|---|
2 dl
Espressokaffe
|
|
1 liter
Havredrik
|
Sådan gør du
Græskarpuré kan købes på dåse i velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt lave den selv ved at koge tern af græskar, fx hokkaido, møre i en lille smule vand og blende det til puré.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9352 kJ / 2235 kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 2,1 % | 0,5 g |
Kulhydrat: | 91,6 % | 23,8 g |
Fedt: | 6,3 % | 0,7 g |