Porretærte
Her får du en nem opskrift på porretærte. I denne opskrift skal tærtedejen nemlig ikke hvile og fyldet kan laves på én gang. Tærtedejen trykker du ud i formen med fingrene, inden du forbager den. Porretærten får en dejlig sprød bund og skorpe, hvis du bager den i en springform, men den kan også sagtens bages i et almindeligt tærtefad. Porretærte er genial, hvis du skal være på forkant, fordi den er god at fryse. Du kan du spise den både varm, lun og kold og den er lækker med salat til. Lav den vegetarisk som her eller kom lidt stegt bacon i fyldet, hvis du foretrækker det.
Ingredienser
Tærtedej
2 dl
Hvedemel
|
|
---|---|
1 dl
Fuldkornshvedemel
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
4 spsk
Koldt vand
|
Fyld
15 g
Smør
|
|
---|---|
3
Porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
1 tsk
Muskatnød
|
|
½
Citron - saften herfra
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
|
1 dl
Mælk
|
|
4
Æg
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Tærtedej
Fyld
Du kan erstatte 1 porre med 1 stort løg i tynde skiver - og/eller tilsætte finthakkede friske krydderurter i fyldet, fx persille eller purløg.
Porretærten kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9055 kJ / 2164 kcal
Næringsindhold pr. 100g
844 kJ / 202 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 13,1 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 28,1 % | 13,9 g |
Fedt: | 58,8 % | 13,4 g |
Her får du en nem opskrift på porretærte. I denne opskrift skal tærtedejen nemlig ikke hvile og fyldet kan laves på én gang.