Poke bowl
Poke bowl med varmrøget laks, masser af grøntsager og en rørt yoghurtdressing er supernem aftensmad eller frokost. Varier din poke bowl alt efter, hvad du har af grøntsager i køleskabet. Har du ikke edamamebønner kan du bruge alm. frosne ærter, og har du en rest kolde perlebyg eller speltkerner fra dagen før, kan du bruge dem i stedet for brune ris. Denne poke bowl er med varmrøget laks, men du kan også bruge rejer, koldrøget laks eller rå laks fra fiskemanden, hvis det er det, du har lyst til. Poke bowl er en virkelig dejlig frisk ret med sprøde grøntsager, du kan variere i det uendelige.
Ingredienser
1 dl
Brune ris
|
---|
Dressing
1 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
½ dl
Teriyakisauce
|
|
1½ spsk
Stærk chilisauce
|
|
1 knivspids
Groft salt
|
75 g
Edamamebønner
|
|
---|---|
6
Radiser i tynde skiver
|
|
1
Avocado i tern
|
|
1
Stor gulerod i strimler
|
|
½
Mangofrugt i tern
|
|
½
Agurk i halve skiver
|
|
3
Forårsløg i tynde skiver
|
|
100 g
Varmrøget laks i mundrette bidder
|
|
Sorte sesamfrø eller ristede hvide
|
1
Limefrugt i både
|
---|
Sådan gør du
Du kan variere din poke bowl med forskellige slags fisk eller skaldyr. Det kunne fx være koldrøget laks, rejer, rå laks, dåsetun eller rå tun eller stegte tigerrejer.
Det smager også dejligt at bruge sød ananas i stedet for mango. Har du syltede løg eller gulerødder i køleskabet så kan du komme det i også.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4952 kJ / 1184 kcal
Næringsindhold pr. 100g
404 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 17,3 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 39 % | 9,3 g |
Fedt: | 43,7 % | 4,8 g |