Plantefars
30 min
•
Har du lyst til at lave din egen hjemmelavede plantefars? Du kan bruge den til frikadeller, burgerbøffer, farsbrød o.l. Plantefarsen er lavet af helt naturlige råvarer fra køkkenet.
Ingredienser
Plantefars
1 spsk
Chiafrø
|
|
---|---|
3 spsk
Vand
|
|
300 g
Optøede, bælgede edamamebønner
|
|
1
Løg i grove stykke (ca. 75 g)
|
|
2
Æg
|
|
3 spsk
Solsikkekerner
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
1 spsk
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
60 g
Kikærtemel (ca. 1 dl)
|
Sådan gør du
Plantefars
Sådan bruger du plantefarsen
Du kan komme ekstra fyld i plantefarsen, fx salatost i tern, revet ost, oliven og/eller flere friske krydderurter. I stedet for kikærtemel, kan du bruge hvedemel.
Frikadeller, burgerbøf og farsbrød kan fryses. I kan spise dem kolde eller lune.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4163 kJ / 995 kcal
Næringsindhold pr. 100g
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,5 g |
Protein: | 28,8 % | 10,2 g |
Kulhydrat: | 24,1 % | 8,5 g |
Fedt: | 47,1 % | 7,6 g |