Pikant kylling i fad
Pikant kylling i fad er en nem og lækker hverdagsret for hele familien. Denne opskrift på kylling i fad med pikant er spækket med skønne grøntsager, som giver en dejlig smag til retten. Grøntsagerne giver samtidigt et herligt modspil til den cremede og fyldige sauce, der er lavet på pikantost, fløde og flåede tomater. Og et pift af timian. En hurtig og børnevenlig ret, der passer sig selv i ovnen. Vi har brugt rød peberfrugt, porre og squash, men du kan snildt bruge andre grøntsager - en genial måde at få brugt grøntsagsrester på.
Ingredienser
Pikant kylling i fad
300 g
Kyllingeinderfileter
|
|
---|---|
10 g
Smør eller lidt olie
|
|
2
Løg, finthakket
|
|
2
Fed hvidløg, finthakket
|
|
1
Rød chilipeber, finthakket
|
|
750 g
Blandede grøntsager i grove stykker (fx rød peberfrugt, porre og squash)
|
|
400 g
Flåede tomater
|
|
200 g
Pikant flødeost
|
|
1 dl
Piskefløde, madlavningsfløde eller mælk
|
|
1½ tsk
Tørret timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
320 g
Perlebyg eller ris - koges efter anvisning på pakken
|
|
---|---|
1 håndfuld
Persille
|
Sådan gør du
Pikant kylling i fad
Du kan bruge de grøntsager du har lyst til, og har du ikke nok i grøntsagsskuffen, kan du supplere med frosne. Ønsker du en vegetarisk version, kan du erstatte kyllingen med en dåse drænede butter beans. Kan du lide spicy mad, kan du tilsætte frisk eller tørret chili til saucen. Har du en rest bacon, kan du stege det sprødt og blande med persillen som ekstra topping.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10310 kJ / 2464 kcal
Næringsindhold pr. 100g
447 kJ / 107 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 25,6 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 47,8 % | 12,6 g |
Fedt: | 26,6 % | 3,2 g |