Persillesovs
Persillesovs er en af de gode gamle klassikere, som stadig går sin sejrsgang. Denne opskrift på persillesovs er nem og smager fantastisk. Klassisk opbagt persillesovs med masser af smør er godt, men mindre kan gøre det - prøv bare denne opskrift. Opvarmet persillesovs er også en mulighed, hvis du har noget tilovers fra i går. Så længe du sørger for god hygiejne og at sovsen er kogt igennem, kan du nyde hjemmelavet persillesovs til de både nye og gamle kartofler - til rødspætter, flæsk og fiskefrikadeller.
Ingredienser
Persillesovs
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
10 g
Smør
|
|
1½ dl
Hakket persille
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Persillesovs
Du kan udskifte bouillon og madlavningsfløde med mælk - eller du kan lave sovsen med ren fløde - det er kun et spørgsmål om, hvad du kan lide. Smag til med mere salt, hvis du undlader bouillon.
Du skal ikke snydes for opskriften på vores nationalret Stegt flæsk med persillesovs.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1915 kJ / 458 kcal
Næringsindhold pr. 100g
335 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 11,2 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 32,2 % | 6,3 g |
Fedt: | 56,6 % | 5,1 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.