Pebernødder

1 time 50 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Pebernødder

Pebernødder er en klassiker i julekagedåsen. Her har du en enkel opskrift på søde og sprøde pebernødder. Disse nemme pebernødder er både sprøde, dejligt krydrede og lette at lave - også for små hænder. Tag børnene med i køkkenet, så de også kan trille pebernødder og fylde kagedåsen med lækre hjemmebagte pebernødder. Glædelig jul til alle!

Ingredienser

Pebernøddedej

175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 Æg
2 spsk Piskefløde
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
¼ tsk Hjortetaksalt
½ tsk Stødt kanel
½ tsk Stødt hvid peber
½ tsk Stødt ingefær
½ tsk Stødt nellike
100 g Smør

Sådan gør du

Pebernøddedej

  • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i.
  • Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde.
  • Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen i 9-10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvis du foretrækker dine pebernødder godt krydrede, kan du øge krydderimængderne en smule. Lav fx en dobbeltportion, hvor de halve teskeer bliver til 1 tsk - med top. Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10377 kJ / 2480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1696 kJ / 405 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,8 % 4,8 g
Kulhydrat: 58,8 % 58,6 g
Fedt: 36,4 % 16,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pebernodder/