Pavlova
6 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Pavlova er en overdådig marengskage med vaniljeflødeskum og friske bær og/ eller frugt. Pavlovaen er en skøn sommerdessert, som kan varieres alt efter sæsonens bær og frugt. Denne opskrift er med peach/melba = fersken og hindbær. Men kagen er også meget lækker med fx jordbær, blåbær eller kirsebær. Et lille drys flormelis og lidt spiselige blomster gør pavlovaen endnu mere elegant og smuk.
Ingredienser
Marengsbund
150 g
Æggehvide
|
|
---|---|
300 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
Fyld
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
2 spsk
Flormelis
|
|
2½ dl
Piskefløde - pisket til et let skum
|
|
250 g
Hindbær
|
|
3
Ferskner i skiver
|
Pynt
Flormelis
|
|
---|---|
Spiselige blomster, fx syren
|
Sådan gør du
Marengsbund
Servering
Lav pavlovaen med likørflødeskum ved at piske fløden med 5 spsk appelsinlikør og 3 spsk flormelis. Det smager også godt at drysse hakket mørk chokolade på toppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9986 kJ / 2387 kcal
Næringsindhold pr. 100g
708 kJ / 169 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 4,5 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 61,4 % | 25,6 g |
Fedt: | 34,1 % | 6,5 g |
Relateret video
Pavlova
Pavlovaen er en skøn sommerdessert, som kan varieres alt efter sæsonens bær og frugt.