Pastasauce med røde linser
25 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Chunky vegetarisk pastasauce med fylde fra røde linser. Pastasaucen smyger sig elegant omkring de kogte penne, og cherrytomater og linser klæder hinanden. Drys af smuldret salatost er prikken over i'et. Nem og hurtigt pastaret!
Ingredienser
3 dl
Vand
|
|
---|---|
2 dl
Tørrede røde linser eller godtlandslinser (ca. 150 g)
|
|
2
Løg i både (ca. 75 g)
|
|
2 dåser
Cherrytomater (ca. 800 g)
|
|
2 dl
Fraiche med paprika & chili
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
300 g
Tørret pasta, fx penne
|
---|
Topping
50 g
Salatost i tern, smuldret
|
|
---|---|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Pastasauce med røde linser
Du kan tilsætte alle ingredienser fra starten, hvis du synes det er nemmere og har lidt længere tid. Syren fra tomaterne forlænger nemlig kogetiden med 10-15 min. Cherrytomater på dåse er lækrest at bruge i retten, fordi cherrytomaterner giver lidt struktur, men de kan erstattes af hakkede tomater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8975 kJ / 2145 kcal
Næringsindhold pr. 100g
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 18,7 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 63,3 % | 14,6 g |
Fedt: | 18 % | 1,9 g |