Pastasalat
Lækker pastasalat med masser af smag. Denne opskrift er nem at lave og består af fuldkornspasta, tomat, peberfrugt og majs, en dejlig cremet dressing og bacon på toppen. Hjemmelavet pastasalat er skøn både nylavet og dagen efter på frokostbordet, til picnic eller i madpakken. Du kan variere salaten med pasta på et utal af måder - vælg dine yndlingssmage eller tøm køleskabet. Bare du har pasta, grøntsager og ost på lager, kan du hurtigt mixe en pastasalat sammen.
Ingredienser
Pastasalat
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Tørret fuldkornspasta, fx skruer
|
200 g
Pikant flødeost
|
|
---|---|
2
Røde peberfrugter i tern (ca. 300 g)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
250 g
Optøede, frosne majs (ca. g)
|
|
1 dl
Strimlede basilikumblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
16 skiver
Bacon (ca. 250 g)
|
---|
Tilbehør
200 g
Lune naanbrød, evt. fuldkorn
|
---|
Sådan gør du
Pastasalat
Server evt. stykker af stegt kyllingefilet i pastasalaten. Er der pastasalat tilovers er den god at tage med i madpakken.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10713 kJ / 2560 kcal
Næringsindhold pr. 100g
523 kJ / 125 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 16 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 48,9 % | 15,1 g |
Fedt: | 35,1 % | 5 g |
Gulerods-'bacon' smager naturligvis ikke som bacon, men det ligner til forveksling pg kan bruges som topping på supper, salater eller i en vegetarisk sandwich.