Pasta med svampe

25 min
Arbejdstid: 10 min
Pasta med svampe

Pasta med svampe – en nem og hurtig hverdagsret, der er klar på under 25 min. Svampepasta kan laves med dine yndlingssvampe - og så har vi tilsat forårsløg, hvidløg, friske krydderurter, fløde og citronskal, som er med til at gøre retten cremet og lækker.

Ingredienser

100 g Tørret fuldkornsspaghetti
15 g Smør
400 g Svampe i skiver
1 bundt Fintsnittet forårsløg
2 Finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket frisk timian eller rosmarin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Madlavningsfløde
1 tsk Citronskal (usprøjtet)

Topping

25 g Grofthakkede mandler, gerne ristede
50 g Revet lagret havartiost

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og lad den dryppe af.
  • Kom imens smør på en varm pande og steg svampe, det hvide af forårsløgene, hvidløg, krydderurter, salt og peber til svampene har fået farve.
  • Tilsæt fløde og kog retten i ca. 5 min.
  • Tilsæt den kogte pasta, det grønne af forårsløgene og citronskal.
  • Top retten med ristede mandler og revet ost.

I denne pastaret kan du bruge de svampe, du bedst kan lide. Du kan også nemt gøre retten mere grøn ved fx at tilføje squash eller spinat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4580 kJ / 1095 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 17,4 % 4,7 g
Kulhydrat: 34,5 % 9,4 g
Fedt: 48,1 % 6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-svampe/