Pasta med kødsauce
Her får du den helt enkle og nemme opskrift på pasta med kødsauce. Det er ikke uden grund at pasta med kødsauce er på favoritlisten i de danske børnefamilier - det smager godt og med denne opskrift tager det kun en halv time. I denne opskrift får du en del grøntsager i saucen, vælg hvad du synes kunne være lækkert eller hvad du har i grøntsagsskuffen. Du behøver ikke have flere forskellige slags - har du kun gulerødder, så er det dem du bruger. Friske tomater i saucen ville også være lækkert at koge med, og så smager det rigtig godt med lidt revet moden ost ovenpå pasta med kødsauce.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
Kødsauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
1
Hakket fed hvidløg
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
300 g
Blandede grøntsager revet eller i små tern, fx gulerod, fennikel, knoldselleri, blegselleri eller svampe
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
1½ dl
Vand
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti - koges
|
---|
Sådan gør du
Pasta
Kødsauce
Server gerne revet ost til pasta med kødsauce. Hvis du synes saucen er for tør, kan du vende lidt ekstra vand i. Tag fx lidt af det varme pastavand.
Læg den kødsauce, der evt. er tilovers i et ovnfast fad lagvis med tynde skiver rå kartofler og Mornaysauce. Bag retten i ovnen til kartoflerne er møre og server fx en grøn salat til.
Kødsaucen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10096 kJ / 2413 kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 26,6 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 55,7 % | 11,2 g |
Fedt: | 17,7 % | 1,6 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.