Pasta med bagte tomater
40 min
•
Her får du opskriften på en skøn og fyldig pastaret, der både er nem at lave og fuld af smag. Pastaretten laves på bagte tomater og røde peberfrugter - og hytteost, der blendes sammen til en cremet sauce. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver retten dybde og en virkelig dejlig smag. Saucen er lavet på tomater, peberfrugt, løg og hvidløg, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx gulerod, græskar eller broccoli. Retten toppes med pinjekerner og frisk basilikum.
Ingredienser
300 g
Cherrytomater
|
|
---|---|
2
Røde peberfrugter
|
|
1
Løg
|
|
2
Fed hvidløg
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
125 g
Hytteost
|
3 liter
Vand
|
|
---|---|
4 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Tørret spaghetti
|
1 håndfuld
Pinjekerner, ristede
|
|
---|---|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx gulerødder, broccoli eller hokkaido.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5293 kJ / 1265 kcal
Næringsindhold pr. 100g
400 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 16,4 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 57,8 % | 13,6 g |
Fedt: | 25,8 % | 2,8 g |