Pasta e fagioli
Pasta e fagioli er en italiensk one pot pasta med bønner. En simpel ret, hvor du kan bruge rester, fx forskellige tørrede pastatyper og Parmigiano Reggiano-osteskorper. Pasta e fagioli - også kaldet pasta fasul er en meget populær ret i USA, især blandt italiensk-amerikanere, og er ofte serveret som en vinterret på grund af dens "comfort food" egenskaber. Der er mange variationer af pasta fasul afhængigt af regionen i Italien og de tilgængelige ingredienser. Det er oplagt at bruge friske krydderurter fra haven, når vi har dem - frem de for tørrede krydderurter, som er nævnt i opskriften.
Ingredienser
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede rødløg
|
|
200 g
Gulerødder i små tern
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
2 spsk
Tørrede krydderurter, fx timian, oregano og rosmarin
|
|
2 dl
Hvidvin
|
|
0,7 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
300 g
Tørret pasta, fx rigatoni
|
|
1 dåse
Brune bønner eller kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
200 g
Bladselleri i skiver
|
Topping
25 g
Revet lagret havartiost, Parmigiano Reggiano eller anden revet ost
|
|
---|---|
Hakket persille
|
Sådan gør du
Da pasta e fagioli er en slags resteret, kan du selvfølgelig bruge de grøntsager, du lige har. Men vær opmærksom på at forskellige grøntsager har forskellige kogetider.
At pasta e fagioli betyder pasta og bønner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8035 kJ / 1920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
325 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 15,8 % | 3 g |
Kulhydrat: | 64,8 % | 12,4 g |
Fedt: | 12,3 % | 1,1 g |
Alkohol: | 7,1 % |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.