Pandekager på bål
Tag børnene med ud at bage pandekager over bål. Det er hyggeligt og bålpandekager smager fantastisk. Server dem med fx frisk frugt, cremefraiche, sukker eller jeres yndlingssyltetøj.
Ingredienser
Pandekager
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
revet skal af 1
Citron (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Mælk
|
|
50 g
Smeltet smør
|
|
3
Æg
|
Evt. smør til stegning
|
---|
Tilbehør
Frisk frugt i sæson, fx jordbær, banan, æble, appelsin eller hvad du foretrækker
|
|
---|---|
Fraiche
|
|
Syltetøj
|
|
Sukker
|
|
Friskpresset citronsaft, og hvad I ellers kan lide til pandekager
|
Sådan gør du
Pandekager
Tilberedning
Denne opskrift er udviklet specifikt til bålpandekager. Konsistensen på dejen er lidt tykkere end normalt, hvilket gør dejen lettere at styre på bålpanderne. Dejen smager også skønt , når du brugen den til almindelige pandekager, og så kan du med fordel tilsætte en ½ dl ekstra mælk, så dejen bliver en anelse tyndere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7379 kJ / 1764 kcal
Næringsindhold pr. 100g
748 kJ / 179 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 10 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 26,1 g |
Fedt: | 30,8 % | 6,2 g |
Børn kan opleve stor succes og stolthed ved selv at gå i køkkenet – og her er pandekager oplagt https://www.arla.dk/madlojer/#pandekager Se med når Albert og Frida viser, hvordan pandekager bliver til en hyggelig aktivitet – ude såvel som inde. Laver I pandekagerne over bål, bør en forælder hjælpe til.