Panang karry
Panang karry er en skøn, klassisk thailandsk ret. Her en panang karry med kylling, men retten kan fx også laves vegetarisk. Panang karrypasta er den vigtige ingrediens i retten. Der findes mange forskellige karrypastaer. Panang karrypasta har farven tilfælles med rød karrypasta, men er mere sød og tør og indeholder, blandt meget andet, peanuts. Panang karry er hurtig og nem hjemmelavet aftensmad. De lidt større børn kan sagtens lave retten, enten sammen med en voksen eller hvis de har en maddag.
Ingredienser
Panang karry
2 tsk
Rapsolie
|
|
---|---|
300 g
Rensede kyllingeinderfileter
|
|
3 spsk
Panang karrypasta
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1
Rødløg i halve skiver (ca. 75 g)
|
|
1 dåse
Kokosmælk (ca. 400 g)
|
|
8
Tørrede kaffir limeblade
|
|
3 spsk
Fiskesauce
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1½ dl
Vand
|
|
250 g
Broccoli i buketter
|
|
1
Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
|
|
1
Orange peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
|
|
2 dl
Blade af thai-basilikum eller almindelig basilikum
|
Tilbehør
4 dl
Jasminris - koges
|
|
---|---|
1
Limefrugt i både
|
Sådan gør du
Panang karry
Mangler du inspiration til hvad du kan bruge dine broccolistængler og overskydende buketter til, så prøv disse lækre grøntsagsbrød
Panang karrypasta kan være lidt svær at få fat i, så du kan i stedet bruge rød karrypasta. Der er stor forskel på styrken i de forskellige karrypastaer, så gå lidt forsigtigt til værks, og tilsæt evt. mere når du har smagt til. Rund evt. retten af med lidt ekstra sukker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10800 kJ / 2581 kcal
Næringsindhold pr. 100g
420 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 19,9 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 47,8 % | 11,8 g |
Fedt: | 32,3 % | 3,7 g |