Paella med rejer
45 min
•
Paella er en spansk risret der kan tilberedes med rejer, skaldyr, chorizo og grøntsager. Her får du en opskriften en paella med rejer - og du kan selv lege videre med de råvarer, du ønsker dig. Spansk paella er normalt dejlig fedtet af god olivenolie og ses ofte med flere forskellige fisk, blæksprutter, muslinger eller jomfruhummere. Vi har sparet lidt på olien, men du kan skrue op, hvis du synes. Paella med rejer smager af - og får farve af safran, som er helt afgørende for at paellaen smager og dufter rigtigt.
Ingredienser
Paella
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
4
Røde peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
|
|
2 bundter
Forårsløg i skrå stykker (ca. 200 g)
|
4 dl
Risottoris (ca. 320 g)
|
|
---|---|
¼ pakke
Safran
|
|
7 dl
Grøntsagsbouillon
|
800 g
Optøede, frosne nordsørejer med skal
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Citroner (usprøjtede) i både
|
Tilbehør
240 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Paella
Ved serveringen
I stedet for rejer kan du bruge 2 dåser muslinger (a ca. 250 g) og kun 1½ tsk groft salt. Lad muslingerne dryppe af. I stedet for risottoris kan du bruge grødris.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11584 kJ / 2769 kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 18,7 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 62,1 % | 16,8 g |
Fedt: | 19,2 % | 2,4 g |