Ovnbagt laks med rodfrugter

45 min
Ovnbagt laks med rodfrugter

Laks i ovn er både velsmagende og nemt at have med at gøre selv en onsdag aften. Både rodfrugter og laksestykker i ovn passer sig selv, og med smag af sød chilisauce og sesam, er der lagt op til en ny oplevelse. Det er så nemt at sætte grøntsager og laksefilet i ovn, - og bare nyde at duften breder sig. Laks i ovn serveret med ovnbagte rodfrugter er en smuk og velsmagende smagskombination og du kan sætte laks i fad direkte på bordet .

Ingredienser

Ovnbagte rodfrugter

1 kg Rensede rodfrugter, fx gulerødder, pastinak, kartofler og/eller persillerod
2 Små knuste fed hvidløg
½ spsk Olie
1 tsk Groft salt
½ tsk Cayennepeber
200 g Salatost i tern
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Chilibagt laks

4 Skind- og benfri laksefileter
2 spsk Sød chilisauce
1 spsk Sesamfrø

Pynt

Bredbladet persille
Citroner (usprøjtede) i både

Tilbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

Ovnbagte rodfrugter

  • Skær rodfrugterne i 5 cm lange stave og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Fordel hvidløg, olie, salt og peber på rodfrugterne. Bag dem midt i ovnen i ca. ½ time ved 225° - varmluft.
  • Bland de varme rodfrugter med ost og persille lige inden servering.

Chilibagt laks

  • Fordel chilisauce på laksestykkerne og drys med sesamfrø.
  • Bag laksen sammen med rodfrugterne de sidste 10 min. af bagetiden.
  • Server de ovnbagte rodfrugter pyntet med persille og laks med citronbåde og brød til.

Tilbered evt. ekstra laks, så kan du tage en laksemad eller laksesalat til frokost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12438 kJ / 2973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 24,5 % 8,9 g
Kulhydrat: 33,8 % 12,2 g
Fedt: 41,7 % 6,9 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-laks-med-rodfrugter/