Ovnbagt laks med rodfrugter
45 min
•
Laks i ovn er både velsmagende og nemt at have med at gøre selv en onsdag aften. Både rodfrugter og laksestykker i ovn passer sig selv, og med smag af sød chilisauce og sesam, er der lagt op til en ny oplevelse. Det er så nemt at sætte grøntsager og laksefilet i ovn, - og bare nyde at duften breder sig. Laks i ovn serveret med ovnbagte rodfrugter er en smuk og velsmagende smagskombination og du kan sætte laks i fad direkte på bordet .
Ingredienser
Ovnbagte rodfrugter
1 kg
Rensede rodfrugter, fx gulerødder, pastinak, kartofler og/eller persillerod
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ spsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Chilibagt laks
4
Skind- og benfri laksefileter
|
|
---|---|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 spsk
Sesamfrø
|
Pynt
Bredbladet persille
|
|
---|---|
Citroner (usprøjtede) i både
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Ovnbagte rodfrugter
Chilibagt laks
Tilbered evt. ekstra laks, så kan du tage en laksemad eller laksesalat til frokost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12438 kJ / 2973 kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 24,5 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 33,8 % | 12,2 g |
Fedt: | 41,7 % | 6,9 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.