Onigiri

Onigiri

Onigiri eller japanske risboller er den lækreste snack, frokost eller madpakke. Fyldt med fx tun og pakket ind i noritang. Opskriften her er med tun, men onigiri kan fyldes med alt muligt, ligesom sushi. Alternativer kunne være teriyaki kylling eller laks. Oprindeligt bliver de lavet med sushiris, men vi har her valgt den nemme løsning med jasminris, hvilket fungerer super fint.

Ny

Ingredienser

Sesam-ris

200 g Kolde, kogte ris, fx jasmin eller sushiris
2 spsk Ristede hvide eller sorte sesamfrø
2 tsk Japansk riseddike eller klar lagereddike
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Rørt tun

1 dåse Tun i olie eller vand
1 spsk Stærk chilisauce
1 spsk Mayonnaise, skyr eller creme fraiche
1 tsk Friskpresset limesaft
1 knivspids Groft salt
2 ark Noritang
4 Skiver agurker

Sådan gør du

Sesam-ris og rørt tun

  • Bland de kolde ris med sesamfrø, eddike, sukker og salt.
  • Dræn tunen og bland den godt sammen med resten af ingredienserne.

Sådan samler du onigiri

  • Halver de 2 ark noritang diagonalt, så du får 4 trekantede stykker.
  • Læg en trekant foran dig med spidsen nedad.
  • Kom knap ¼ af sesam-risene i midten af toppen (helt ud til kanten), ¼ af den rørte tun, 1 skive agurk og afslut med lidt ris.
  • Fold først spidsen i bunden op og derefter siderne. Se foldeteknikken blive vist i videoen under opskriften.
  • Gentag med de sidste 3 stykker tang og resten af ingredienserne.

Onigiri kan fyldes med alt muligt, ligesom sushi. Alternativer kunne være teriyakikylling eller laks. Hvis du skal have dem med på madpakke så er det en god ide at pakke dem stramt ind i husholdningsfilm.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4338 kJ / 1037 kcal

Næringsindhold pr. 100g

262 kJ / 63 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 25,8 % 4 g
Kulhydrat: 39,7 % 6,1 g
Fedt: 34,5 % 2,4 g
Relateret video

Onigiri eller japanske risboller er den lækreste snack, frokost eller madpakke. Fyldt med fx tun og pakket ind i noritang.

https://www.arla.dk/opskrifter/onigiri/