Nudelsalat

20 min
Nudelsalat

Dejlig hjemmelavet nudelsalat med en god dressing, masser af sprøde grøntsager og peanuts. Nudelsat er nem og hurtigt at lave, og kan spises både lun og kold. Nudelsalat er også god i madpakken, på buffetbordet og som nem aftensmad, der kan laves på forhånd.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Dressing

3 spsk Sød chilisauce
3 spsk Fiskesauce
3 spsk Sesamolie eller en neutral olie
2 spsk Friskpresset limesaft

Nudelsalat

100 g Tørrede ægnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
2 Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
200 g Fintsnittet spidskål
1 Stor gulerod i tynde stave (ca. 125 g)
½ Agurk i tynde stave (ca. 125 g)
1 Rød peberfrugt i tynde stave (ca. 100 g)

Pynt

2 dl Frisk koriander
1 dl Peanuts

Sådan gør du

Dressing

  • Pisk ingredienser til dressingen sammen.

Nudelsalat

  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Sluk for varmen og lad dem stå 5 min.
  • Hæld nudlerne i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  • Kom nudlerne tilbage i gryden og rør dressingen og forårsløgene i, mens nudlerne er varme.
  • Tilsæt spidskål, gulerod, agurk og peberfrugt og vend det hele godt sammen. Smag til.
  • Kom nudelsalaten i en serveringsskål, pynt med korianderblade og peanuts - og server.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager i nudelsalaten - bare tøm grøntsagsskuffen!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5891 kJ / 1408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

469 kJ / 112 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 11,1 % 3,1 g
Kulhydrat: 38,2 % 10,5 g
Fedt: 50,7 % 6,4 g
Relateret video Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

https://www.arla.dk/opskrifter/nudelsalat/