Mørbradgryde
Mørbradgryde er en favorit i mange hjem og optræder på danskernes top ti. Det er der ikke noget at sige til, for sådan en klassisk mørbradgryde med bacon, cocktailpølser, champignon og fløde er både nem at lave og skøn at spise. Retten kan varieres med både forskellige krydderier, grøntsager - og tilbehør. Her serverer vi mørbradgryde med ris, men både kartoffelmos, brød, perlebyg, -spelt eller andre perler vil også fungere.
Ingredienser
Mørbradgryde
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Afpudset svinemørbrad i mindre stykker (ca. 400 g)
|
|
150 g
Bacon i tern
|
|
400 g
Rensede champignoner - hele og halve
|
|
1
Stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stærk paprika
|
|
200 g
Cocktailpølser
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
4 dl
Ris - kogte
|
---|
Sådan gør du
Mørbradgryde
Du kan bruge mørbradgryden som en "tøm-køleskabs-ret" og tilsætte evt. rester af løg, porrer, peberfrugt, gulerødder, svampe, squash og andre grøntsager. Kan du lide en stærk sovs, så spice gerne op med frisk eller tørret chili, sambal oelek, stærk paprika eller cayennepeber.
Retten kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14826 kJ / 3543 kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kJ / 132 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 19,8 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 33,6 % | 10,9 g |
Fedt: | 46,6 % | 6,9 g |