Misosuppe
15 min
•
Misosuppe er en skøn lille umami bombe. Misosuppe er en japansk suppe, der typisk serveres før eller sammen med sushi. Misosuppen egner sig også godt som en lille forret. Miso er en pasta lavet på fermenterede sojabønner og korn og kan købes i større supermarkeder.
Ingredienser
Misosuppe
2 spsk
Lys eller mørk miso
|
|
---|---|
1½ spsk
Fiskebouillon-pulver
|
|
1 liter
Kogende vand
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
Fyld
20 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Markchampignoner i tynde skiver
|
|
150 g
Forårsløg i tynde ringe
|
|
1
Pak-choi i kvarte
|
Pynt
Sorte sesamfrø
|
---|
Sådan gør du
Misosuppe
Fyld
Du kan erstatte vand og fiskebouillon-pulver med 1 liter ægte fiskebouillon eller bouillon lavet af fiskefond eller fiskebouillon-terning. Du kan tilsætte nudler eller små hvide bønner, hvis du ønsker mere fyld i suppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1524 kJ / 364 kcal
Næringsindhold pr. 100g
92 kJ / 22 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 22,8 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 25,2 % | 1,4 g |
Fedt: | 52 % | 1,3 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en teske.