Minestrone

1 time
Minestrone

Lækker varm minestronesuppe at lune sig på med blødt sprødt brød til.

Ingredienser

100 g Bacon i skiver
1 spsk Olivenolie
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 Grofthakkede løg
¼ Knoldselleri i mindre stykker
2 Porrer i ringe
3 Gulerødder i skrå skiver
1 dåse Hakkede tomater
1¼ liter Grøntsagsbouillon
5 Små kviste af frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Tørret fuldkornspasta, fx suppehorn

Tilbehør

50 g Pikant flødeost
1 spsk Mælk
¼ Groft salt
Friskkværnet peber
4 Tykke skiver groft brød

Sådan gør du

  • Skær baconskiverne i strimler og svits dem i en gryde i ca. 3 min.
  • Tilsæt olie, hvidløg, løg, selleri, porrer og gulerødder og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Kom tomater, bouillon, timian, salt og peber i gryden og bring suppen i kog. Skum evt. urenheder af suppen.
  • Tilsæt pasta og lad suppen simre, til pastaen er mør - ca. 10 min. Smag til.
  • Bland ost, mælk, salt og peber og fordel cremen på letristet brød og gratiner dem under grillen øverst i ovnen i ca. 5 min. - til cremen er gylden.

Tilbehør

  • Bland ost, mælk, salt og peber og fordel cremen på letristet brød og gratiner dem under grillen øverst i ovnen - til cremen er gylden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7961 kJ / 1903 kcal

Næringsindhold pr. 100g

253 kJ / 60 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 15,3 % 2,3 g
Kulhydrat: 50,2 % 7,5 g
Fedt: 34,5 % 2,4 g
Relateret video Minestronesuppe

Se her hvordan du laver minestronesuppen over bål.

https://www.arla.dk/opskrifter/minestrone/