Millionbøf
35 min
Fryseegnet
•
Millionbøf - står højt på listen over livretter hos de fleste børn (og voksne). Og denne opskrift på millionbøf er både lækker og nem at lave. Der findes mange retter, der ligner hinanden - kødsauce, kødsovs, bolognese og andre saucer. Men millionbøf består blot af stegt kød og løg i brun sauce.....og sådan skal det være!
Ingredienser
Millionbøf
25 g
Smør
|
|
---|---|
4
Finthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
4 dl
Oksebouillon
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Vand
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
Kulør
|
Kartoffelmos
1 kg
Skrællede melede kartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
25 g
Smør
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Agurkesalat
1
Agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
4 spsk
Lagereddike
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Hakket bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Millionbøf
Kartoffelmos
Agurkesalat
Det smager også dejligt med kogte kartofler eller spaghetti til millionbøffen.
Har du god tid, bliver millionbøffen kun bedre af at koge et par timer - før jævning. Så skal du koge ved svag varme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8951 kJ / 2139 kcal
Næringsindhold pr. 100g
227 kJ / 54 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 23,2 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 51,4 % | 6,9 g |
Fedt: | 25,4 % | 1,6 g |