Melonsalat
30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Melonsalat er en herlig, let og læskende salat, perfekt til varme dage som tilbehør til fx grillmad eller squashdeller. Du kan blande forskellige meloner, og du kan også vælge din favorit og bruge den. Har du ikke jalapenos til dressingen, så kan du bruge lidt chilipulver eller frisk rød chili. Når du sylter løgene i starten, så husk at lade dem marinere imens du gør resten klar, så de når at suge syltelagen til sig.
Ingredienser
2 spsk
Æbleeddike
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Rødløg, i hele eller halve tynde skiver
|
|
250 g
Tomater, fx blomme eller cherry
|
|
600 - 700 g
Meloner, gerne en blanding af vand-, cantaloupe-, galia- eller honningmelon
|
|
10
Finthakkede syltede jalapenos
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
100 g
Salatost i blok
|
|
6 stilke
Grofthakket frisk mynte
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Det smager dejligt at blande forskellige meloner, men salaten er også skøn, når du nøjes med en slags.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4141 kJ / 990 kcal
Næringsindhold pr. 100g
283 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 9,4 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 36,8 % | 6,1 g |
Fedt: | 53,8 % | 4,1 g |
Relateret video
Melonsalat er en herlig, let og læskende salat, perfekt til varme dage som tilbehør til fx grillmad eller squashdeller.