Marineret kalvefilet med sauteret grønt og græskarpuré
2 timer 45 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Marineret kalvefilet - lækkert rosastegt kalvekød med sprøde grøntsager, blød og cremet græskarpuré og knasende jordskokchips. Her er en virkelig flot menu, du kan forkæle gæsterne med, når græskar og jordskokker er på sit højeste. Der er mange elementer i retten, men du kan gøre noget helt færdigt - og forberede andet dagen før.
Ingredienser
Kalvefilet, dagen før
300 g
Brun farin (ca. 6 dl)
|
|
---|---|
3 dl
Rødvin
|
|
100 g
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 kg
Afpudset kalvefilet
|
Kalvefilet, fortsat
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
3
Rødløg i halve (ca. 200 g)
|
Græskarpuré
1200 g
Hokkaido græskar
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauteret grønt
20 g
Smør
|
|
---|---|
6
Gule beder i små både (ca. 600 g)
|
|
6
Farvede gulerødder i skrå stykker (ca. 400 g)
|
|
200 g
Rensede rosenkål i halve
|
|
2
Bananskalotteløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Jordskokchips
200 g
Skrubbede jordskokker
|
|
---|---|
½ liter
Rapsolie
|
|
1 tsk
Havsalt
|
Sådan gør du
Kalvefilet, dagen før
Kalvefilet, fortsat
Græskarpuré
Sauteret grønt
Jordskokchips
Anretning af kalvefilet med sauteret grønt og græskarpuré
Græskarpuréen er mildt tilsmagt her - men hvis du godt kan lide stærkt krydret mad, kan du eksperimentere med tilsætning af chili, så den får den styrke du kan lide. Du kan også tilberede en større portion græskarpuré, og pifte det overskydende op med chili - og servere dagen efter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
34032 kJ / 8134 kcal
Næringsindhold pr. 100g
676 kJ / 161 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 12,4 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 25,3 % | 10 g |
Fedt: | 62,3 % | 11,4 g |