Macarons
Macarons er små sprøde kager, som er lavet af italiensk marengs. Bundene er bagt med kakao og er lagt sammen med en lækker chokoladeganache. Når du bider i en macaron skal den føles sprød uden på og blød inden i - og den har godt af, at trække et døgns tid, så fyldet sætter sig. Macarons kræver, at du er sirlig i din fremgangsmåde, men så bliver du også belønnet med små elegante kager, der kan serveres til en hver lejlighed, året rundt.
Ingredienser
Ganache
175 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
1¾ dl
Piskefløde
|
Kakaobunde
150 g
Mandelmel (ca. 3¾ dl)
|
|
---|---|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
4 tsk
Kakaopulver
|
|
4
Æggehvider (ca. 120 g)
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
½ dl
Vand
|
Sådan gør du
Ganache
Kakaobunde
Sådan lægger du macarons sammen
Læg macarons et døgn på køl, så ganache og kakaobunde kan smelte lidt sammen. Herefter kan de holde sig ca. 5 dage på køl - gerne i en kagedåse, så de kan ånde.
Du kan også bruge mørk chokolade 70% eller tilsætte kaffe i ganachen - ca. 2 spsk instant kaffe og 1 spsk kogende vand til hele portionen. Du kan også tilsætte appelsinskal, lakrids eller havsalt.
Du kan fryse de færdige macarons, men du kan også fryse kakaobundene. Begge dele kan holde sig ca. 1 måned i fryseren.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15541 kJ / 3714 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1586 kJ / 379 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 6,7 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 46,7 % | 43,5 g |
Fedt: | 46,6 % | 20 g |