Løgsuppe med ostebrød
Løgsuppe med ostebrød....en ægte fransk klassiker, som smager skønt i al sin enkelhed. Løgsuppen er super nem at lave, og du kan sågar tilberede den dagen før, så den blot mangler at blive gratineret. Løgsuppe med ostebrød er dejlig at servere som en rustik forret på kolde dage. Og så er suppen også rigtig skøn som natmad, måske sammen med et glas iskoldt øl. Nemt for dig og mon ikke gæsterne vil elske den.
Ingredienser
Løgsuppe
40 g
Smør
|
|
---|---|
5
Løg i halve, tynde ringe (ca. 400 g)
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1 liter
Vand
|
|
3 spsk
Koncentreret grøntsagsfond eller kyllingefond
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Ostebrød
2 skiver
Landbrød (ca. 100 g)
|
|
---|---|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Løgsuppe
Ostebrød
Du kan også gratinere ostebrødene i ovnen før du lægger dem på suppen. Har du lyst til mere smag på ostebrødene kan du fordele lidt hvidløg og/eller chili på brødet under osten. Løgsuppen kan tilberedes dagen før, så den blot mangler at blive gratineret.
Du ser også opskrifter på løgsuppe, hvor løgene ikke er brunede. Vi har valgt at brune løgene, så de bliver let gyldne. Det giver en suppe med intens og umamifyldt smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5711 kJ / 1365 kcal
Næringsindhold pr. 100g
327 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 16,3 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 30,1 % | 5,8 g |
Fedt: | 53,6 % | 4,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.