Løgsuppe med ostebrød

45 min
Løgsuppe med ostebrød

Løgsuppe med ostebrød....en ægte fransk klassiker, som smager skønt i al sin enkelhed. Løgsuppen er super nem at lave, og du kan sågar tilberede den dagen før, så den blot mangler at blive gratineret. Løgsuppe med ostebrød er dejlig at servere som en rustik forret på kolde dage. Og så er suppen også rigtig skøn som natmad, måske sammen med et glas iskoldt øl. Nemt for dig og mon ikke gæsterne vil elske den.

Ingredienser

Løgsuppe

40 g Smør
5 Løg i halve, tynde ringe (ca. 400 g)
1 spsk Hvedemel
1 liter Vand
3 spsk Koncentreret grøntsagsfond eller kyllingefond
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Ostebrød

2 skiver Landbrød (ca. 100 g)
150 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Løgsuppe

  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Steg løgene ved jævn varme i ca. 8 min. - rør af og til.
  • Skru op til kraftig varme og steg løgene i yderligere ca. 2 min. til de er let gyldne. Drys løgene med mel og rør godt rundt i ca. ½ min.
  • Tilsæt vand, koncentreret fond, salt og peber og bring suppen i kog. Lad den koge ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Smag til.
  • Fordel løg og suppe i 4 dybe tallerkener eller ovnfaste portionsskåle.

Ostebrød

  • Del brødskiverne i 4 halve og læg, lige inden serveringen, en halv skive landbrød i hver suppeskål.
  • Drys med ost - på brødet og også gerne lidt ud i suppen.
  • Gratiner løgsuppen midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn og server straks.

Du kan også gratinere ostebrødene i ovnen før du lægger dem på suppen. Har du lyst til mere smag på ostebrødene kan du fordele lidt hvidløg og/eller chili på brødet under osten. Løgsuppen kan tilberedes dagen før, så den blot mangler at blive gratineret.

Du ser også opskrifter på løgsuppe, hvor løgene ikke er brunede. Vi har valgt at brune løgene, så de bliver let gyldne. Det giver en suppe med intens og umamifyldt smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5711 kJ / 1365 kcal

Næringsindhold pr. 100g

327 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16,3 % 3,1 g
Kulhydrat: 30,1 % 5,8 g
Fedt: 53,6 % 4,7 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/logsuppe-med-ostebrod/