Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner
45 min
•
Fyldig og rustik salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.
Ingredienser
Dressing
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Linsesalat
150 g
Tørrede røde linser (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
3 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Syrlige æbler i tern, fx elstar
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
125 g
Italiensk brød i tern
|
200 g
Fintstrimlet rødkål
|
|
---|---|
200 g
Fintstrimlede gulerødder
|
|
100 g
Fintstrimlede pastinakker
|
|
50 g
Spinat eller ærteskud
|
|
4 spsk
Tørrede tranebær
|
Sådan gør du
Dressing
Linsesalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8851 kJ / 2115 kcal
Næringsindhold pr. 100g
467 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 12,9 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 41,9 % | 11,5 g |
Fedt: | 45,2 % | 5,7 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.