Linsegryde med halloumi
45 min
•
Her er en opskrift på linsegryde med masser af smag og varme. Denne gryderet henter sin inspiration i det nordafrikanske køkken. Søde kartofler, spændende krydderier og grøntsager giver sammen med stegt halloumi et skønt måltid. Linsegryden består af grønne linser, søde kartofler, løg, peberfrugt og squash - den er nem at lave og sammen med en dejlig sprød salat med granatæblekerner er måltidet både velsmagende og smukt at se på .
Ingredienser
Linsegryde
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
200 g
Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
200 g
Halloumi ost
|
|
3
Søde kartofler i små tern (ca. 450 g)
|
|
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Store grofthakkede fed hvidløg
|
|
1½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
2
Grønne squash i mundrette stykker (ca. 300 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
---|
Spidskålssalat
250 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
---|---|
1 dl
Granatæblekerner (ca. 75 g)
|
|
1
Pære i tynde skiver (ca. 125 g)
|
Sådan gør du
Linsegryde
Spidskålssalat
Du kan erstatte søde kartofler med kartofler eller andre rodfrugter. Har du lyst til mere krydderi med styrke, kan du tilsætte chili.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8778 kJ / 2098 kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 22,5 % | 5 g |
Kulhydrat: | 49,8 % | 11 g |
Fedt: | 27,7 % | 2,8 g |