Linsegryde
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
•
Denne opskrift på linsegryde er inspireret af den indiske dhal med røde linser og masser af varme krydderier som spidskommen, karry, chili, ingefær, hvidløg og tørret koriander. Linsegryde er en dejlig lunende ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Her serverer vi linsegryde med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og frisk koriander.
Ingredienser
15 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
4
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 spsk
Karry
|
|
1 spsk
Stødt spidskommen
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
4
Gulerødder i tern (ca. 300 g)
|
|
250 g
Tørrede røde linser - skyllede og afdryppede (ca. 3 dl)
|
|
6 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
1
Æble i tern (ca. 125 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Mynte-raita
2 dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
½
Agurk i små tern (ca. 150 g)
|
|
2 spsk
Hakket mynteblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
250 g
Naanbrød
|
|
---|---|
Frisk koriander og mynte
|
Sådan gør du
Mynte-raita
Lav evt. dobbelt portion af dhalen og frys den, så har du nem mad en anden dag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9791 kJ / 2340 kcal
Næringsindhold pr. 100g
347 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 19,1 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 57,8 % | 11,8 g |
Fedt: | 23,1 % | 2,2 g |
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.
Ingefær er roden til en masse godt. Se hvordan du håndterer frisk ingefær.