Langtidsstegt oksemørbrad
3 timer 15 min
•
Langtidsstegt oksemørbrad og svampesalat med jordskokker, stegte løg og friske æbler. Du får en helt fantastisk og perfekt stegt oksemørbrad, når den langtidssteges. Denne opskrift på helstegt oksemørbrad er oplagt til et selskab på ca. 10 personer og er en god gæsteopskrift, da oksemørbraden og svampesalaten passer sig selv i ovnen i 2½ time - det giver dig tid til at nå andre ting, inden gæsterne kommer.
Ingredienser
Oksemørbrad
1
Oksemørbrad (ca. 2 kg)
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
Svampesalat
50 g
Smør
|
|
---|---|
1 kg
Forskellige svampe i mindre stykker
|
|
2 spsk
Æbleeddike
|
|
1 kg
Jordskokker i mundrette stykker
|
|
4
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
5
Rødløg i halve (ca. 400 g)
|
|
2 spsk
Timianblade
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
3
Røde æbler i små tern
|
|
---|---|
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Oksemørbrad
Svampesalat
Tilberedning
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10784 kJ / 2577 kcal
Næringsindhold pr. 100g
275 kJ / 66 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10,2 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 44,3 % | 7,2 g |
Fedt: | 33,5 % | 2,5 g |
Alkohol: | 12 % |