Langtidsstegt oksemørbrad

3 timer 15 min
Langtidsstegt oksemørbrad

Langtidsstegt oksemørbrad og svampesalat med jordskokker, stegte løg og friske æbler. Du får en helt fantastisk og perfekt stegt oksemørbrad, når den langtidssteges. Denne opskrift på helstegt oksemørbrad er oplagt til et selskab på ca. 10 personer og er en god gæsteopskrift, da oksemørbraden og svampesalaten passer sig selv i ovnen i 2½ time - det giver dig tid til at nå andre ting, inden gæsterne kommer.

Ingredienser

Oksemørbrad

1 Oksemørbrad (ca. 2 kg)
1 spsk Groft salt
Groftkværnet peber
2 spsk Rapsolie

Svampesalat

50 g Smør
1 kg Forskellige svampe i mindre stykker
2 spsk Æbleeddike
1 kg Jordskokker i mundrette stykker
4 Små finthakkede fed hvidløg
5 Rødløg i halve (ca. 400 g)
2 spsk Timianblade
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Røde æbler i små tern
Flagesalt
Friskkværnet peber
Indkluderet i opskriften
Rødvinssauce
30 min
Rødvinssauce
(137)

Sådan gør du

Oksemørbrad

  • Befri mørbraden for sener og hinder og drys den med salt og peber.
  • Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme i ca. 4 min.
  • Kom den i et ovnfast fad.

Svampesalat

  • Lad ⅓ af smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg halvdelen af svampene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min.
  • Tilsæt halvdelen af eddiken og vend godt rundt. Kom svampene på en bageplade beklædt med papir.
  • Gentag med ⅓ af smørret og resten af svampene og eddiken - og kom dem på bagepladen.
  • Kom resten af smørret på panden og steg jordskokker og hvidløg ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend dem sammen med svampene.
  • Steg de halve løg uden fedtstof på snitfladen til de får en let brændt overflade.
  • Kom dem over på bagepladen og vend det hele sammen med timianblade, salt og peber.

Tilberedning

  • Sæt grøntsagerne nederst og stegen øverst i ovnen og steg begge dele i ca. 2½ time ved 80° - varmluft.
  • Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer - og tag den ud når den er 63° (rosa). Lad kødet hvile tildækket indtil serveringen.
  • Skru varmen op til 225° og steg grøntsagerne i yderligere ca. 15 min. midt i ovnen, mens stegen hviler.
  • Vend friske æbletern i de bagte grøntsager. Skær oksemørbraden i skiver lige inden servering og drys dem med salt og peber. Server dem sammen med svampesalaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10784 kJ / 2577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

275 kJ / 66 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 44,3 % 7,2 g
Fedt: 33,5 % 2,5 g
Alkohol: 12 %
https://www.arla.dk/opskrifter/langtidsstegt-oksemorbrad/