Langtidsstegt lammekølle i ovn
Langtidsstegt lammekølle i ovn - med ostegratinerede kartofler. I denne nemme opskrift på langtidsstegt lammekølle tilberedes lammekølle og kartofler sammen, så den lækre sky fra lammekøllen drypper ned på kartoflerne og giver fantastisk smag. Langtidsstegt lam bliver dejligt mørt og saftigt, og du risikerer ikke at få en for høj temperatur og dermed en tør og overstegt lammekølle. De ostegratinerede kartofler er en perfekt ledsager og det er nemt at have både lammekølle og kartofler i ovnen på en gang.
Ingredienser
Lammekølle og kartofler i ovn
1½ kg
Melede kartofler i store tern
|
|
---|---|
3
Rødløg i både (ca. 250 g)
|
|
3 dl
Hakket bredbladet persille med stilk (ca. 50 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
1
Lammekølle (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Tørret rosmarin
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Citron (usprøjtet) i tynde skiver
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
---|
Pynt
Bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Lammekølle og kartofler i ovn
Du kan udbene lammekøllen og snøre kødet sammen om fyldet. Det tager længere tid at forberede, men til gengæld er det meget nemmere, når køllen skal skæres ud. Du kan variere kartoffelblandingen med ekstra smag og fyld - du kan fx komme tomatbåde og/eller chili, flere krydderurter eller fx tex mex revet ost i. Hvidløg er endnu en oplagt smagsgiver til både lammekølle og kartoffelblanding.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14688 kJ / 3511 kcal
Næringsindhold pr. 100g
387 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 36,1 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 7,5 g |
Fedt: | 31,2 % | 3,3 g |