Langtidsbraiseret lammehals
Lam er en dejlig spise. Som oftest er det ryggen eller køllen vi ynder at servere. Men i dagens Danmark, er det vigtig at vi bruger hele dyret, så intet går til spilde. Her er det lammehals, der bliver serveret, efter at have været i ovnen i 5 timer, så den er helt mør. Lammehalsen følges af rabarber og små kartofler, så her får du en rigtig forårsbebuder. Mørt lammekød med timian og citronskal, syrlig rabarberkompot, stegt blomkål og knasende, sprød gremolata - det er en rigtig dejlig måde at få lammesteg på.
Ingredienser
Langtidsbraiseret lammehals
1
Udbenet lammehals (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2 spsk
Frisk timian
|
|
2 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
3 dl
Hvidvin
|
Rabarberkompot
2 tsk
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
---|---|
2
Finthakkede bananskalotteløg
|
|
300 g
Rabarber
|
|
200 g
Sukker
|
|
1 spsk
Frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
Gremolata
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
2 tsk
Finthakket citronskal (usprøjtet)
|
|
25 g
Grofthakkede saltede mandler
|
Stegt blomkål
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Lille blomkål i bukketter (ca. 500 g)
|
|
50 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
100 g
Salatost i tern
|
Tilbehør
1 kg
Kogte små kartofler
|
---|
Sådan gør du
Langtidsbraiseret lammehals
Rabarberkompot
Gremolata
Stegt blomkål
Servering af lammehals
Når der ikke er sæson for rabarber, kan du servere din lammehals med en lækker græskarchutney fra Arla Karolines Køkken®. Alternativt kan både du bruge mintgele eller agurkesalat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20048 kJ / 4792 kcal
Næringsindhold pr. 100g
546 kJ / 130 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 22,4 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 33,5 % | 10,8 g |
Fedt: | 39,8 % | 5,9 g |
Alkohol: | 4,3 % |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.