Lammekølle i ovn
![Lammekølle i ovn](https://images.arla.com/recordid/12C3C290-3A16-4036-BBBB3282F9AF03A0/lammekolle-i-ovn.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(0,2518,0,-1718))
Lammekølle er en dejlig spise, der kan serveres og tilberedes på mange forskellige måder, alt efter udskæring og lyst. Den kraftige smag i kødet kan sagtens tåle følgeskab af andre kraftige smage, så som soltørrede tomater, blå ost eller måske en dejlig chutney. Her en opskrift på lammekølle i ovn, hvor lammekøllen udbenes og fyldes med rosmarin og hvidløg, hvorefter det rosasteges og serveres med en indkogt tomatsauce. Ofte langtidssteges lammekøllen, og er dermed helt gennemstegt. Men prøv den som her - en rosastegt lammekølle i ovn er bare lækkert.
Ingredienser
Lammekølle
1
Udbenet lammekølle (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Finthakkede fed hvidløg
|
|
4
Bløde rosmarinkviste
|
|
Bomuldssnor
|
|
25 g
Smør
|
Tomatsauce
50 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket løg
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
2 dl
Vand
|
|
1 spsk
Hvidvinseddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Lammekølle
Tomatsauce
Varier smagen i din lammekølle og skrift rosmarin og hvidløg ud med 1 dl finthakkede semidried tomater, 75 g blå ost i skiver og et rødløg i tynde skiver.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13767 kJ / 3290 kcal
Næringsindhold pr. 100g
490 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 50,6 % | 14,6 g |
Kulhydrat: | 3,7 % | 1,1 g |
Fedt: | 45,7 % | 6 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/lammekolle-i-ovn/](/opskrifter/lammekolle-i-ovn/qrcode.png)