Lammefrikassé
1 time
•
Lammefrikassé er en rigtig forårsbebuder, som smager skønt af forårets grøntsager, der giver en dejlig sauce. Lammefrikassé med grønne asparges, kartofler og vin er et festmåltid og er smuk at sætte på bordet. Her er lammefrikasséen kogt på tykstegsfilet, men du kan også tilberede lammefrikassé med lammekølle. Nyd dit måltid med et glas køligt hvidvin.
Ingredienser
Lammefrikassé
500 g
Lammekød, fx tykstegsfilet
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
1½ dl
Tør hvidvin, fx Riesling
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
Grøntsager
5
Gulerødder i tynde skrå skiver
|
|
---|---|
3
Majroer i halve tynde skiver
|
|
150 g
Grønne asparges i mindre stykker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1½ liter
Kogende vand
|
|
1 tsk
Finthakkede mynteblade
|
Tilbehør
1 kg
Små nye kartofler
|
---|
Sådan gør du
Lammefrikassé
Grøntsager
Du kan også bruge sæsonens andre friske grøntsager. Fx radiser, ærter, blomkål og hvide asparges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12764 kJ / 3051 kcal
Næringsindhold pr. 100g
262 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 14,4 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 31,7 % | 4,9 g |
Fedt: | 53,9 % | 3,8 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.