Lammebov med ramsløg
3 timer 45 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Langtidsstegt lammebov med smagen af forår, hvilket gør den til et oplagt valg til påskefrokosten. Når først lammeboven er fyldt med ramsløg, så passer stegen sig selv i ovnen - og der er god tid til at forberede den syrlige og knasende agurkesalat. Den langtidsstegte lam bliver mør og saftig - og sammen med agurkesalaten, de nye kartofler og stegesky har du et fantastisk måltid. Til påske eller enhver anden dejlig forårsdag.
Ingredienser
Lammebov
75 g
Rensede blade af ramsløg
|
|
---|---|
1
Udbenet lammebov
|
|
15 g
Smør
|
|
1½ spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Bomuldssnor
|
|
1
Stegepose (str. stor)
|
Agurkesalat
1 dl
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
5 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3
Agurker (ca. 1 kg)
|
|
½ spsk
Grofthakkede rosa peberkorn
|
|
100 g
Salatost
|
Tilbehør
1½ kg
Kogte nye kartofler
|
---|
Sådan gør du
Lammebov
Agurkesalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14813 kJ / 3540 kcal
Næringsindhold pr. 100g
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 25,9 % | 6 g |
Kulhydrat: | 32,2 % | 7,4 g |
Fedt: | 41,9 % | 4,4 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.