Laksetærte
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
En klassisk hjemmelavet tærte opskrift med varmrøget laks og porre. Laksetærten kan serveres både varm og kold - og den egner sig derfor godt til picnic eller i madpakken. Server laksetærten sammen med fx en grøn salat.
Ingredienser
Tærtedej
120 g
Hvedemel
|
|
---|---|
60 g
Fuldkornshvedemel
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
2 spsk
Vand
|
Tærtefyld
150 g
Varmrøget laks
|
|
---|---|
1
Porre i tykke ringe (ca. 125 g)
|
|
1 dl
Finthakket frisk dild
|
150 g
Flødeost
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
1 dl
Mælk
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tærtedej
Tærtefyld
Laksetærten er god at tage med på picnic og/eller i madpakken. Den er også god kold.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9740 kJ / 2328 kcal
Næringsindhold pr. 100g
967 kJ / 231 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 14,4 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 24,6 % | 14 g |
Fedt: | 61 % | 16 g |
Relateret video
Laksetærte er en klassisk tærte med varmrøget laks og porre. Den kan både serveres varm eller kold, og den egner sig derfor også godt til madpakken.