Laksesalat på sprød krydderurtebund

30 min
Laksesalat på sprød krydderurtebund

Forret med røget laks serveret på sprød krydderurtesalat - en lækker forret for både øjne og mund!

Ingredienser

Laksesalat

250 g Creme fraiche
1 Finthakket grøn peberfrugt (ca. 125 g)
2 spsk Finthakket purløg
1½ spsk Friskpresset citronsaft
150 g Finthakket røget laks
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
75 g Salat, fx frisée
25 g Blandede friske krydderurter - fx purløg, kørvel og brøndkarse
50 g Skiveskåret røget laks i strimler

Pynt

Friske krydderurter, fx purløg, kørvel og brøndkarse
Citroner (usprøjtede) i både

Tilbehør

100 g Lunt flutes i 4 skiver

Sådan gør du

Laksesalat

  • Vend cremefraiche, peberfrugt, purløg og citronsaft sammen i en skål. Vend laks, salt og peber i og smag til.
  • Skyl salat og krydderurter og lad det dryppe godt af i et dørslag. Pluk salat og krydderurter i mindre stykker og vend dem sammen i en skål.
  • Læg salat og krydderurter på et fad. Anret ca. halvdelen af laksesalaten herpå og server resten i en skål ved siden af. Fordel laks i strimler ovenpå. Pynt med friske krydderurter og citronbåde. Server laksesalaten med lune flutes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4404 kJ / 1053 kcal

Næringsindhold pr. 100g

545 kJ / 130 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,6 % 7,2 g
Kulhydrat: 27,6 % 8,8 g
Fedt: 49,8 % 7,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/laksesalat-pa-sprod-krydderurtebund/